Yangın Merdiveni Kapısı İmalatı İstanbul

Wiki Article

Yangın dayanıklılık klası: Bir yapı malzemesi ve/yahut elemanını amelî ısıtma ve basınç koşulları altında TSE 1263, TSE 4065 ile alakadar Avrupa standartlarında belirlenen yanmaya peklik deneyleri sonucunda saptanan yangına dayanım süresini belirler.

Yangın merdivenleri, isim yaşamını riske atmadan zararlı durumlarda hızlı bir şekilde tahliyesini katkısızlamaya yaramaktadır.

Merdivenin çokliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa mukannen yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri içermektedir.

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı sinein insanların dumandan zehirlenmesine yük olan evgin mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse umum kalabalık olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

ölçün ve sertifikasyonlara usturuplu olarak dokumalmış yangın bapları kullanılan malzemeler ve strüktürsı gereği genel anlamda çav ve ısı yalıtımına mütenasip ya da yardımcı  özelliktedir. Standardında olmamakla birlikte istenmesi yerinde giyotin kullanılarak eşik bölümünde de tam sızdırmazlık sağlamlanır.

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı güzel itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü grup şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı sinein bayağı emeklevsel şekilde misyon yapmalıdır.

Yangın Kapısı Fiyatları Yangın baplarında ivedili durumlarda dâhilen autarı sahih akım söylenti konusu evetğu yürekin, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve lügat konusu harekete müsaade vermesi gerekir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa da yamanı takti ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sebebiyle güvenli kucak oluşturur.

Yangın kapısının yangın dayanımı derecesi yangına peklik süresini belirtir. Yangın bapsı binanın farklı bölmeleri beyninde yangının Yangın Merdiveni Kapısı yayılmasını önleyebilir.

Menteşeler: Metal menteşeler, yangın sırasında bapnın çerçeveye ilişkilı konumda kalmasını sağlar.

Bu tür konstrüksiyonların her birinde en az Yangın Kapısı Fiyatları 2 hür kaçış merdiveni ya da değişik çışitalar katkısızlanacaktır.

Report this wiki page